Viimeistä viedään

Harjoittelu Espanjassa on eletty ja koettu. Viimeisinä viikkoina vierailin Fuengirolan toimipisteellä, joka vastaa aika pitkälle terveyskeskuksen toimintaa. Sairaanhoitajan vastaanotolla hoidimme haavoja, vaihdoimme sidoksia, mittasimme verenpaineita ja tulehdusarvoja. Aamulla potilaita kävi verikokeissa. Fuengirolassa pääsin näkemään potilaita, joita olin jo sairaalan osastolla hoitanut ja oli hyvä nähdä tämäkin vaihe hoidossa. Selvästi kuitenkin viimeiset viikot veivät energiaa kotiinpaluuseen valmistautumiseen ja kokemus jäi aika pintapuoliseksi vaikka täysillä töissä olinkin. Jotenkin pää oli vaan ihan muissa maailmoissa.

Sain myös käydä seuraamassa silmäleikkausta. Aseptiikka oli taas huomiota herättävä ja sai monia ajatuksia päähän. Oli myös mielenkiintoista päästä näkemään kirurgin työskentelyä niin tarkkaa työtä vaativassa leikkauksessa. Instrumenttihoitajalla oli hurja määrä tarvikkeita pöydällään joista en kyllä ymmärtänyt juuri mitään. Liekkaussalitoiminta hahmottui kuitenkin juuri niin, kuin sen toivoinkin hahmottuvan ja kokemus oli loistava päätös tälle harjoittelulle.

Joulujuhlat vielä lasten ja ystäväperheen kanssa ja vimmattua pakkaamista ja kotiinlähdön valmistelua. Kolme viikkoa ennen lähtöä alkoi olla jo ihan valmis lähtöön ja silloin aloin pahimpaan turhautumiseen pakata ensimmäisiä tavaroitakin. Noin viikko ennen lähtöä tuli kahvilassa istuessa haikeus siitä, että Espanja jää taakse. Moni asia on kuitenkin Espanjassa aika ihanaa.

Ehkä palaamme vielä <3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jo viikko Espanjaa

Vapaa-aikaa