No miten täällä on sit sujunut?

Reissun puoliväli on jo ylitetty.  Lapsilla on ollut jo vähän enemmän ikävä kotiin ja kavereiden luokse, myös mulle on jo välillä hiipinyt mieleen, että olis kyllä kiva olla jo kotona. Mut sitten kun miettii säitä siellä Suomessa näin marraskuussa, olen ihan tyytyväinen siitä että ollaan täällä. Valoa riittää ja vaikka rantakelejä ei enää ole, pienellä pukeutumisella kyllä pärjää. Lenkille voi lähteä ihan peruslenkkareissa ja jos alkumatkasta tarvitsee hupparia, voi jo pienen matkan jälkeen auringon paistaessa kulkea T-paidassa. Varjossa on kylmä ja auringossa lämmin. Nyt on satanut pari päivää ja ollut aamusta iltaan pilvistä, aurinkoa ei ole siis näkynyt, mutta lämpötila on silti +15.


Lapset ehti uida paljon ennen sään viilenemistä
Olen myös huomannut, että kun mukaan on pakattu vaan ihan minimimäärä tavaraa, kukaan ei harrasta ja työaika on säännöllinen, tuntuu siltä, että vapaa-aikaa on tosi paljon. Jos samanlaiset olosuhteet olis Suomessa, vois mieli olla aika erilainen. Aivan varmasti tämä on opettanut sen, että jotain muutoksia tulee tehtyä. Pakko. Ainakin hyvällä alulla oleva tavaran karsiminen saanee uutta potkua tästä. 




Ulkona syöminen on kyllä kans arjen suuri pelastus. Kun se on halpaa, on helppo lähteä vaikka vaan kävelemään ympäriinsä, kun tietää, että hyvää ruokaa saa joka puolelta ja myös meillä on siihen pienellä budjetilla varaa. Ja on ihanaa heittäytyä laiskaksi ja olla tekemättä ruokaa kotona. 

Mä en ymmärrä, miten täällä opetetaan koirat niin,
että ne vaan jää odottamaan kaupan ulkopuolelle ilman mitään hihnaa.
Ruokakauppaan meillä on mennyt viikossa keskimäärin 50-80€ ja ei olla kyllä kovin paljon säästelty. Aika paljon vähemmän siis, kuin Suomessa. Mulla on selkärankaan hakattuna pihistely, joten aika pienellä budjetilla mennään ruokakaupoissa kyllä keskivertoon verraten. Kouluun lapset on halunneet pääsääntöisesti aina kuppinuudeleita, koska ne nyt vaan taitaa olla sinne helpoimmat eväät. Ne on täällä kalliimpia kuin Suomessa.

Ei ole ollenkaan harvinaista, että leikkipuiston vieressä on joku ravintola.
Kouluun lapset siis vie omat eväät. Koululta on mahdollisuus ostaa yhden paikallisen ravintolan toimittamaa ruokaa, mutta kolmelle lapselle ostettuna sen hinta olisi 16,50€/pv ja se ei nyt tähän budjettiin sovi. Meinasin kyllä joulukuun viimeisillä kouluviikoilla ainakin parille päivälle tilata sieltä ruoan, jos vaan sattuu sopivat tarjoilut lasten makuun.

Tällä kokemuksella aurinkorannikko on kyllä suomalaiselle helppo kohde muuttaa pidemmäksi aikaa.   Monia palveluita saa omalla kielellä. Esim terveyspalveluita tarjoaa todella moni suomalainen tai ainakin yrityksissä on joku suomen kielen taitoinen töissä. Elämä vaikuttaa melko leppoisalta ja sitä varten suomalaisen kannattaa ehkä vähän treenata, jos ei jo ennestään ole sopivalla asenteella varustettu.



Feria-juhlassa näki paljon perinteisiä asuja







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jo viikko Espanjaa

Vapaa-aikaa

Viimeistä viedään